RSS и карта на сайта

Кой е онлайн

В момента има 0 гости онлайн.

Статистика

посетители след 30 март 2009

Кои са хората зад сдружението

Версия за печат
Ако искате да научите повече за нас и с какво се занимаваме, можете да свалите презентация за нашата дейност.
(If you want to learn more about us and our activities, you can download a presentation about HepActive).
 
 
 
Учреждаването на сдружение ХепАктив през 2009 г. е инициирано от 9 човека, активни участници във форума www.hepatitis-bg.com, чиито живот по един или друг начин е бил или все още е свързан с хепатита. Към момента Управителният съвет  се състои от 3 човека:

Радослав Русинов е роден на 02 септември 1976 година в град Оряхово.
Завършил е СУ "Св. Климент Охридски", специалност информатика. Работи в областта на информационните технологии.
"Моята лична история, свързана с хепатита започна през 2005 година, когато случайно разбрах, че имам хроничен хепатит C. Преминах през лечение с пегилиран интерферон и рибавирин, което за щастие е успешно.
Форумът стартира като една идея, целяща да осигури място на хората с хронични хепатити, където да говорят свободно за проблема си и да споделят своя опит, да се информират. Разрастването на форума показва, че хората с хроничен хепатит имат проблеми не само с достъпа до информация, а и с приема им в обществото, има случаи дори на уволнени хора след като са споделили за заболяването си на работното място. Много от тях не смеят да споделят за това, че са болни дори и пред близките си. Идеята на сдружение ХепАктив е, че то ще се опита да помогне по всякакъв начин на всички тези хора, да ги информира и да се опитва да защитава правата им, да им помага да срещнат други хора със същия проблем."
 
Силвана Лесидренска e родена в град Троян през 1982 година. Завършила e психология и философия.
"Обожавам животните и планината, почитател съм на хубавата стара музика и филми. Носител съм на вируса на хепатит B от раждането си, но разбрах за него едва преди няколко години. Надявам се бездушието, неинформираността и нежеланието за помощ с които съм се сблъсквала от страна на лекари и здравна администрация да останат в миналото и нещата да се променят бавно, но сигурно към по-добро.
Покрай заболяването си се запознах и станах приятел с чудесни хора, хора със сърца и с които заедно учредихме Сдружение Хепактив. Надявам се да ви бъдем полезни.
   
Тошка Иванова е родена на 2 август 1981 година. Завършва „Връзки с обществеността” във Факултета по журналистика към Софийски университет. В момента живее в София и работи в областта на маркетинга и рекламата. Харесва екстремните спортове, пътуването до непознати места и филмовата музика.
Преди година случайно разбира, че е заразена с хепатит С. Все още чака за лечение.
"Хепатитът е проблем, който няма как да разбереш напълно, докато не се сблъскаш с него. Както всички останали, и аз не вярвах, че това ще се случи точно на мен. Такива неща се случват само на другите, нали? Когато обаче болестта влезе в живота ти, гледната точка много бързо се променя. Хората, болни от хепатит, имат нужда на първо място от информация, особено в България. Имат нужда от подкрепа, от разбиране, от съвет, от насоки в джунглата, наречена българска здравна система. И от нечовешко търпение. Вярвам, че сдружение ХепАктив може да им помогне във всичко това."