RSS и карта на сайта

Кой е онлайн

В момента има 0 гости онлайн.

Статистика

посетители след 30 март 2009

Хепатит В

Считано от 16 октомври пациентите ще доплащат за лечението с Viread

Считано от 16 октомври НЗОК ще заплаща максималната сума от 271.31 лв за лечението на хроничен хепатит В с препарати с активна съставка Tenofovir disoproxil.

Те биват произвеждани от две фармацевтични компании - Gilead (под търговското наименование Viread), с който се лекуват всички пациенти и който към този момент струва 406,30 лв, и Mylan (под търговското наименование Tenofovir disoproxil Mylan), които са регистрирали генеричната формула на стойност 271.31 лв.

       

Пациентите имат две възможности: да останат на Viread като доплащат ежемесечно 134,99 лв, или превключат терапията си към Tenofovir disoproxil Mylan, за да избегнат доплащане. Съветваме пациентите да осъществят контакт със своите лекари, за да обсъдят  детайлите около своето лечение.


Считано от 16 октомври пациентите ще доплащат за лечението с Viread

Считано от 16 октомври НЗОК ще заплаща максималната сума от 301.31 лв за лечението на хроничен хепатит В с препарата Tenofovir disoproxil.

Той бива произвеждан от две фармацевтични компании - Gilead (под търговското наименование Viread), с който се лекуват всички пациенти и който към този момент струва 406,30 лв, и Mylan (под търговското наименование Tenofovir disoproxil Mylan), които са регистрирали неговата генерична формула на 301.31 лв.

          

Няма информация дали цената на Viread ще бъде намалена до нивото от 301.31 лв. Към момента пациентите имат две възможности: да останат на Viread като доплащат ежемесечно 104,99 лв, или превключат своето лечение към Tenofovir disoproxil Mylan, за да избегнат доплащане. Съветваме пациентите да осъществят контакт със своите лекари и да обсъдят ползите/негативите на едно еветуално оставане или превключване на терапия.


Подбрани новини за хепатит В, януари-април 2016

AiCuris започна клинично разработване на AIC649 при пациенти, инфектирани с HBV
Беше изследван потенциала да се достигне функционално излекуване на Хепатит В при мармоти, инфектирани с хроничен мармотски хепатитен вирус (WHV). Животните бяха лекувани два пъти седмично с AIC649 или разтвор в продължение на 8 седмици, последвани от 16-седмичен период на наблюдение. Хепатитният повърхностен антиген (WHsAg) послужи като маркер за функционално излекуване.
 

По-интересните новини за хепатит В – декември 2015

 
ARC-520- многообещаващи новини за пациентите с хроничен хепатит В
 
 
Акциите на Arrowhead Research Corp (NASDAQ:ARWR) се повишиха тази сутрин, след като компанията съобщи обещаващи резултати относно тяхното лекарство за лечение на хепатит В ARC-520. ARC-520, когато се дава самостоятелно, изглежда е много ефективно при лечение на заразени с вируса шимпанзета-7 от 9 шимпанзета са имали признаци на имунна реактивация (78%).

Сдружение ХепАктив взе участие в обучителен семинар на тема „Вирусният хепатит и твоето тяло“

Сдружение ХепАктив взе участие в обучителен семинар на тема „Вирусният хепатит и твоето тяло“, провел се във Виена между 26 и 28 ноември.
По време на семинара бяха изнесени презентации на водещи специалисти, като най-интересните моменти бяха:
- Презентацията на д-р Ashley Brown (Imperial College Healthcare NHS Trust, UK) бе на тема „Извънчернодробни прояви на вирусния хепатит“ , като основен акцент бе това, че болестта не засяга само черния дроб, а психиката и цялото тяло. Пациентите с хепатит С имат по-голяма склонност да развият автоимунни заболявания или заболявания на нервната система (полиневропатия).
 

HBV Journal – март 2015

Автор: Christine Kukka
 
 
Лекарствата за понижение на холестерол и за диабет тип 2 намаляват риска от развитие на рак при пациенти с хепатит B
 
Голямо проучване, обхващащо 71 824 пациента с хепатит В в периода 2000 -2008 г. е открило, че тези, които приемат средни до високи дози на метформин/статини, имат чувствително по-ниски нива на чернодробен и друг тип рак. Тези данни са публикувани от тайвански учени във февруарския брой на Journal Medicine.
Налице са някои проучвания, които показват, че статините намаляват риска от рак на черния дроб при пациенти с хепатит В, но това мащабно изследване, която е продължило осем години намира доказателства, за  определено понижение в развитието на рак при пациенти, които са приемали тези лекарства, особено в по-високи дози. Макар че точните механизми, които предпазват от рак не са известни, изследователите подозират, че статините и метформинът намаляват възпалението, причинени от HBV инфекция чрез понижение нивото на липидите (мазнините) в кръвта.

HBV Journal – февруари 2015

HBV Journal – февруари 2015
Автор: Christine Kukka
Дата: февруари 2015
 
 
При една трета от HBeAg- жени се появява флеър, след като родят
 
 
При близо 1/3 от HBV инфектираните жени се появява увреждащ черния дроб флеър, до 6 м. след като родят, според изследване, публикувано в януарския брой на World Journal of Gastroenterology.
Гръцки лекари са проследили 27 пациентки с HBeAg „-“ по време на тяхната бременност, до няколко години след това. Те са изследвали нивата на алат (които се покачват при умиране на чернодробни клетки) и HBV DNA на всеки 3 м през първата година след раждането, след което на всеки 6 м.

HBV Journal – декември 2014

Автор: Christine Kukka
Дата: декември 2014
 
 
25% от жените с хепатит В получават изостряне на HBV инфекцията след като родят
 
При една четвърт от родилките с хроничен хепатит В се повишават ензимите, белег за чернодробно увреждане , според доклад, публикуван в журнала Gut. Тези „флеъри“ са повишения в аланин аминотрансферазата (АЛТ) над нормалните интернационални граници за жени, които са 7-35 (IU/L). Изследователите са измерили нивата на АЛТ при 108 родилки в периода между 6 и 12 седмица след раждането и отново на 12-я месец. Освен това са наблюдавали и нивото на вирусното натоварване и статуса на HBeAg. Двайсет и седем от тези жени (25%) са имали повишение на АЛТ от 38 до 1,654 IU/L.