Имате ли сърбеж, свързан с първичен билиарен холангит (ПБХ)?

Снимка
glisten
 

Може да проявите интерес към изпитването GLISTEN

 

Защо е необходимо клинично проучване за свързан с ПБХ сърбеж?

  • За много хора с ПБХ сърбежът може да бъде най-значимият проблем, който дълбоко засяга качеството на живот. Той може да се усеща като нещо много повече от обикновен сърбеж.
  • Лечението на сърбеж, свързан с ПБХ, е предизвикателство, отделно от лечението на самия ПБХ. Много хора смятат, че съществуващите в момента варианти за лечение на свързан с ПБХ сърбеж просто не са достатъчно добри.

 

За изпитването GLISTEN

  • Изпитването GLISTEN е глобално изпитване от фаза III, проучващо потенциално ново лечение на свързан с ПБХ сърбеж, разработено да въздейства върху основната му причина.
  • Проучваното лекарство вече е изследвано в две предходни изпитвания. То ще бъде приемано като таблетка два пъти на ден за период от 8 месеца.
  • Ако се присъедините към изпитването GLISTEN, ще трябва да въвеждате ежедневна оценка на сърбежа на смартфон всеки ден и ще има визити по изпитването веднъж на месец за провеждане на други лесни тестове.

Кой отговаря на условията за участие?

  • Изпитването GLISTEN е отворено в няколко държави за хора на възраст
    18 – 80 години, които са диагностицирани с ПБХ и имат умерен до тежък сърбеж.
  • Ако имате други определени състояния, може да се окаже невъзможно да участвате. Също така няма да можете да участвате, ако сте бременна, кърмите или планирате бременност.

 

За повече информация: https://www.gsk-studyregister.com/en/trial-details/?id=212620

Изпитването GLISTEN е разработено не само въз основа на насоките от експерти в областта на науката и медицината, но и въз основа на информация от пациенти с личен опит със сърбеж, свързан с ПБХ.