Как помагаме

Снимка
hands
През януари 2007 година бе създаден форума www.hepatitis-bg.com, където всички засегнати от болестта да могат да споделят своя опит и да получат така нужната емоционална подкрепа. Започнал в началото като инициатива на един ентусиаст, постепенно форумът се превръща в притегателно място за над 2800 души, даващ им пространство и възможност да контактуват един с друг. С течение на времето част от пациентите се обединяват около една нова идея, а именно създаването на пациентско сдружение, което да им позволи да надградят постигнатото до момента и продължат още по-целенасочено и ефективно да работят в името на каузата, в която вярват.
 
И така, на 27 януари 2009 г.  "ХепАктив" е учредено в София от деветима пациенти, като сдружение в обществена полза с нестопанска цел.
 
 
Как помагаме?
 
  • предоставяме актуална медицинска информация. Статиите са преведени от чужди източници, посочени винаги в края на статията.
  • поддържаме онлайн форум, който за последните 10 г. е дал възможност на над 2800 пациента да се свържат по между си, черпейки опит и сили.
  • създадохме сайт, в който може да прочетете вдъхновяващи истории на пациенти, преживели хепатит В и С. Защото вярваме, че разказването лекува.
  • нашият консултант по вирусен хепатит е на разположение да Ви окаже пълно съдействие и подкрепа, от каквито се нуждаете, независимо къде се намирате: дали все още търсите лекар, който да разчете резултатите от кръвните Ви изследвания, дали не можете да изберете клиника, в която да постъпите, или сте подали документи за лечение, но не знаете какво следва от тук нататък.
  • като партньори в CheckPoint София, изследваме безплатно за хепатит В и С. Нужни са Ви 15 минути, нищо повече.
  • защитаваме активно правата на пациента, независимо дали се касае за дискриминация от страна на работодател или липса на достъп до лечение в България.
  • организираме скринингови акции и кампании, давайки възможност на всеки, загрижен за своето здраве, да се изследва бързо, безплатно и сигурно за хепатит В и С.