Природна и алтернативна медицина

Когато сте болен, вие вероятно искате да оздравеете възможно най-бързо. Посещавате Вашия лекар, опитвате се да използвате домашни методи за лечение, или пробвате природна или алтернативна медицина.
Природна медицина означава, че не се използват химикали или предписани лекарства, за да се опитате да се почувствате по-добре. Алтернативната медицина означава опитване на нещо, различно от посещението на Вашия лекар. Това може да включва използване на домашни методи за лечение, както и неща от билковата и китайска медицина.
 
Всичко минава през Вашия черен дроб.
 
Всичко, което слагате в устата си, като билки, лекарства и храна преминава през Вашия черен дроб. Това, което дишате и поставяте върху кожата си също минава през черния дроб. Хепатит C е чернодробно заболяване. Така че, ако имате хепатит C, трябва да бъдете още по-внимателни – образовайте се, колкото е възможно повече и винаги се консултирайте с медицински и билкови експерти.
 
Алтернативна медицина:
  • Много хора използват китайската медицина и Curanderos (идва от испански и означава лечител), които са много стари форми на алтернативна медицина. И двете използват много начини да се помогне на хората да са здрави с помощта на масаж, билки, молитва и медитация.
  • Поговорете с експерт дали китайската медицина или билкарството е точно за вас и винаги казвайте на вашия лекар за всичко, което приемате. 

Източник: Natural and Alternative Medicine

 

Още по темата може да прочетете в Билки и Хепатит C - второ издание.