Тест за вирусно натоварване

Дата: 2009 г.

 
Ако вие имате хепатит C ( за по-кратко HCV), вашия лекар ще ви направи множество кръвни тестове, за да може да управлява вашето здраве по-добре. Един тест, който се нарича тест за вирусно натоварване, ще каже дали имате HCV във вашето тяло и какво е неговото количество.
Когато вие имате HCV, той не стои само във вашия черен дроб, но той също може да бъде открит във вашата кръв. HCV е много активен и прави (възпроизвежда) много свои копия. Тестът за вирусно натоварване е единствения начин, за да се установи какво е количеството на HCV във вашето тяло.
 
Запомнете:
  • Тестът за вирусно натоварване е много важен, поради много и различни причини, като например, за да се установи дали вируса е във вашето тяло. Ако вие решите да се лекувате, тестът за вирусно натоварване ще помогне да се установи дали лечението работи. След като вие спрете да взимате лекарствата за лечение на HCV, тестът за вирусно натоварване ще ви каже дали лечението е успяло трайно да изчисти вируса от вашето тяло.
  • Наистина важната информация, която трябва да знаете, е че това, че имате по-голямо или по-малко количество от вируса в кръвта си, не значи че вашия черен дроб ще стане по-малко или повече увреден.

ИзточникViral Load Test?

 

По-подробна информация по темата прочетете тук: Тестове за HCV вирусно натоварване.