Безплатни изследвания за хепатит на 2-ри и 3-ти юли в Благоевград!

 
 Източник снимка: http://worldhepatitisday.org/
 
За да отбележим Световния хепатитен ден, който всяка година се чества през месец юли, от Сдружението организираме безплатни и анонимни изследвания за хепатит. Те ще се проведат на 2 юли (15.00 - 20.00 часа) и 3 юли (10.00 -15.00 часа), на площад Македония. Използват се бързи тестове, които работят с капка кръв, а резултатите излизат за 15 мин. Приемът на храна или вода не оказват влияние.
 
От хепатит В или С страда всеки 12 човек на планетата; това прави 400 млн. души по света! В България няма точна статистика за заболеваемостта, но се предполага че 110 000 са заразени с вируса на хепатит С, а други 350 000 с вируса на хепатит В. Хепатитът е вирусно заболяване, което поразява основно черния дроб и ако не се лекува навременно, може да доведе до фатални последици. Най - често симптоми липсват, и заболяването може да се установи само чрез кръвен тест. Отделете 15 минути за своето здраве и заповядайте да се изследвате безплатно и анонимно!
 
Ако искате да получите допълнителна информация относно хепатита (начини на предаване, предпазване, актуални терапии за лечение на хепатит В и С), или имате нужда от персонална консултация, може да го направите на специалната среща, която Сдружение ХепАктив организира на 03 юли от 16.00 часа на адрес: ул. ”Кукуш“ 7 (хотел Алфа), конферентна зала.
 
Елате, да поговорим в една неформална обстановка, за всичко което ви интересува по темата. Вход свободен!
 
Как да стигнете от мястото на изследване до конферентната зала:
 
 
 
 
 
Ако имате въпроси или се нуждаете от асистенция, може да се свържете с нас на този телефон: 0988 722 988 Силвана Лесидренска, координатор ХепАктив
 
 
Защо да се изследваме?
 
Хепатит С се предава по кръвен път:
-   Операции, кръвопреливане преди 1992 г, хемодиализа и трансплантация
-    Зъболекар
-     Козметични и разкрасителни процедури (маникюр, педикюр и др.)
-    Татуиране, пиърсинг
-     Акупунктура, вендузи
-     Нестерилно инжекционно оборудване
 
Хепатит В се предава:
-     По кръвен път (гореизброените начини)
-     Полов път
-     При раждане от преди 1992 г. След тази година всички новородени деца задължително се имунизират срещу хепатит В. Децата, родени преди 1992 г. от майки, незнаещи че са носители на вируса, има вероятност да са със скрита инфекция.