RSS и карта на сайта

Кой е онлайн

В момента има 0 гости онлайн.

Статистика

посетители след 30 март 2009

Всички статии

 • Актуални разработвани HCV лекарства - ноември 2016

   Лекарства - месечен бюлетин към сайта на HCV Advocate
   
  В нашия бюлетин (http://hcvadvocate.org/publications/newsletter/2016-2), както и в блога ни (http://hepatitisc.hcvadvocate.org/) има по-подробна информация за лекарствата, които се разработват. Ако ви интересуват клиничните изпитвания, посетете Наръчник за клинични изпитвания на HCV Advocate (http://hcvclinical.hcvadvocate.org), където ще намерите списък с тези от тях, които в момента набират участници.
   
  Актуалност ноември 2016 г.

 • Острият хепатит може да бъде свързан с консумацията на енергийни напитки

  Енергийните напитки, както и други билкови и свободно продавани добавки, трябва да бъдат взети под внимание от лекарите, когато става въпрос за пациенти с остър хепатит, особено когато всички други възможни причини са изключени.
  До това заключение се стига след доклад по случая на 50-годишен мъж, който е развил остър хепатит най-вероятно понеже е пиел по 4 до 5 енергийни напитки всеки ден в продължение на 3 седмици.
  Докладът, озаглавен „Необичайна причина за остър хепатит: популярна енергийна напитка”, е публикуван в журнала BMJ Case Reports. Изследването е проведено от Дженифър Никол Харб от Катедрата по дерматология на Медицинския Колеж към Университета на Флорида и нейни колеги.
  Мъжът пристига в Спешното отделение с двуседмични оплаквания от общо неразположение, анорексия, засилващи се болки в коремната област и последващо гадене и повръщане.

 • Управление на страничните ефекти от лечението на Хепатит C (HCV), актуалност април, 2016

   Автор: Alan Franciscus
   
  Вече сме в ерата на лечение, което има минимални странични ефекти, но не бива да забравяме, че всички лекарства имат странични ефекти, и лекарствата за хепатит C не са изключение. Не забравяйте, че не всеки човек получава еднакви странични ефекти, както и, че те не са непременно тежки. Някои от страничните ефекти на лечението приличат на симптомите на хепатит C и може да бъдат използвани еднакви подходи за справянето и с двете групи.

 • Хепатит C – предаване и превенция, актуалност април, 2016

  Автор: Alan Franciscus
  Тази статия описва пътищата на предаване и как да предотвратите предаването на хепатит С.
   
   Хепатит С се предава чрез директен контакт на кръв с кръв.
    Основните пътища на предаване и рисковите групи са:
  • Кръвопреливане и трансплантация на органи преди 1992 г.

 • HBV Journal - 2016 година


 • Подбрани новини за хепатит В, януари-април 2016

  AiCuris започна клинично разработване на AIC649 при пациенти, инфектирани с HBV
  Беше изследван потенциала да се достигне функционално излекуване на Хепатит В при мармоти, инфектирани с хроничен мармотски хепатитен вирус (WHV). Животните бяха лекувани два пъти седмично с AIC649 или разтвор в продължение на 8 седмици, последвани от 16-седмичен период на наблюдение. Хепатитният повърхностен антиген (WHsAg) послужи като маркер за функционално излекуване.
   

 • HCV Journal – март 2016

   
   
   Автор: Alan Franciscus
   
   
  Лекарства за лечение на HCV: Harvoni
   
   
  Нови показания
  На 16 февруари 2016 г. компанията Gilead Sciences Inc. обяви, че FDA е одобрила допълнителните показания за препарата Harvoni при пациенти с генотипи 1 и 4 с напреднало чернодробно заболяване. Одобрението за използване на Harvoni в комбинация с рибавирин с продължителност на лечението от 12 седмици е дадено за:

 • Перинаталното предаване на хепатит В - 2015 г.

  Актуалност на статията: 04.06.2015

   


 • HCV журнал – февруари 2016

   Автор: Alan Franciscus
   
   
  Лекарства генерици за лечение на Хепатит  С
   

 • HCV журнал – януари 2016

   Автор: Alan Franciscus
   
   
  Gilead
  На 4 януари, 2016, Gilead съобщиха, че Американската агенция за лекарства и храни (FDA) е дала приоритетно разглеждане на комбинацията софосбувир (полимеразен инхибитор) плюс велтатасвир (пан-генотипен NS5A инхибитор). Gilead очакват одобрение на комбинацията от FDA на 28 юни, 2016.
  Генотипове 1, 2, 4, 5 и 6 (ASTRAL проучване)-процентът на излекуване е 99%. По-малко от 1% от пациентите са прекъснали лечението си поради странични ефекти. Най-честите са главоболие, умора, раздразнено гърло, запушен нос и гадене.  
  Генотипове 2 и 3 (ASTRAL 2 & 3):
  ASTRAL 2:
  Резултатите от Фаза 3, включваща 134 пациенти с генотип 2, които са лекувани със софосбувир и велпатасвир 12 седмици с процент на излекуване 99%.
  ASTRAL 3:
  Във Фаза 3, включваща 277 пациенти с генотип 3, процентът на излекуване е 95%.
  Терапевтично наивни: