CheckPoint София участва в регионална среща в Любляна

Снимка
Ljbliana meeting
Българската делегация от ляво на дясно: д-р Климентина Герджикова, гастроентеролог; д-р Ивайло Паков, инфекционист; Силвана Лесидренска, ХепАктив; Елена Биринджиева, Здраве без граници; д-р Добромир Райков, гастроентеролог; Иван Димов.

CheckPoint София взе участие е регионална среща за Централна и Източна Европа, която се проведе на 29 и 30 юни в Любляна, Словения. Темата на срещата бе обмен на добри практики за насочване към медицински грижи и лечение при ХИВ и хепатит С след поставяне на диагноза и събра над 60 медицински специалисти и представители на неправителствени организации от 14 държави в региона.

Участниците имаха възможност да споделят личен опит от реалната си практика, както и да дискутират общите проблеми и възможните решения, съобразно спецификите на здравната система във всяка една държава. Част от българската делегация бяха Елена Биринджиева, председател на сдружение „Здраве без граници” и Силвана Лесидренска, председател на сдружение „ХепАктив”, представляващи също така и CheckPoint София.

Силвана Лесидренска бе част от организационния комитет, като изнесе презентация на тема как да работим заедно за да подобрим континуума на грижите при хепатит С, както и взе участие в специална сесия-дискусия, на която се разискваха основните предизвикателства в региона за осигуряване на непрекъснатост в грижите за ХИВ и хепатит от диагностицирането до започването на лечение.

Silvana speech

 

CheckPoint София бе представен с постер, който бе изложен в специална зона по време на цялата среща.Той бе представен на аудиторията от Елена Биринджиева по време на официалната постер сесия, като акцентът в него бе моделът CheckPoint София като успешна интегрирана общностна услуга, осигуряваща непрекъснатост в грижите за ХИВ и хепатит от изследването с бърз тест до започването на лечение.