"ХепАктив" и "Хепасист" стартираха първите си обучителни семинари на тема " Вирусни хепатити"

През изминалата седмица двете сдружения за борба с хепатита – "ХепАктив" и " Хепасист" стартираха обучителни семинари на здравна тематика в Националната гимназия по приложни изкуства " Св. Лука", гр. София. Целта е да се запознаят младите хора с вирусните хепатити, с начините на предаване и предпазване. Инициативата е част от информационната кампания " Хепи Ли Си?" за повишаване информираността на обществото относно хепатит С.
 
От 15.12.2014 г. стартира и конкурсът за рисунка, рекламна графика или пространствен дизайн, на тема: „Да живееш с хепатит C”. Конкурсът е с общ награден фонд 1250 лв., а най-добрите творби на учениците от "Св. Лука"  ще бъдат показани на специална изложба. 

 


РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

на тема

ДА ЖИВЕЕШ С ХЕПАТИТ С

 
Не ме игнорирай, само защото съм болен от хепатит С

 


Старт: 15 декември 2014 г.

Финал: 20 февруари 2015 г.


Регламент за участие: Участниците трябва да създадат авторски проект в следните категории – рисуване, рекламна графика или пространствен дизайн и да го предадат на своите класни ръководители в срок до 20 януари 2015 г. или да го изпратят на адрес: www.facebook.com/HEPi.li.Si. При изготвяне на своите проекти участниците трябва стриктно да се придържат към темата и посланието на конкурса.

Технически изисквания на проектите по съответните категории:

· Рисуване – проектът трябва да бъде с размери 50х70 см.

· Рекламна графика – проектът трябва да бъде с размери 50х70 см.

· Пространствен дизайн – проектът трябва да изобразява интерактивен информационен корнер под наслов „Хепи корнер“, чиято основна цел ще бъде да информира обществото относно болестта и начините за превенция и заразяване. Избраният проект ще бъде реализиран след края на конкурса. Реални размери на проекта: 3х3х2м (шдв).

Всички работни файлове, необходими за изработка на проектите, ще бъдат предоставени на участващите в конкурса от техните ръководители.

В рамките на конкурса ще се проведе и онлайн гласуване, в което може да участва всеки, който изпрати своето произведение на адрес www.facebook.com/HEPi.li.Si. На посочената Facebook страница ще бъдат качени всички получени проекти, а победител ще бъде този, който събере най-много харесвания под своята снимка.

Всички победители в конкурса ще бъдат обявени на 26 януари 2015 г. на интернет страниците на пациентските сдружения, както и на Facebook адрес: www.facebook.com/HEPi.li.Si.

Най-добрите произведения ще бъдат отличени с парична награда на специална церемония.

· Първо място – 400 лв.

· Второ място – 300 лв.

· Трето място – 200 лв.

· Онлайн победител – 350 лв.

Всички получени проекти от участниците в рамките на конкурса „Да живееш с хепатит С“ стават предмет на авторско право на организаторите на конкурса – сдружение за борба с хепатита „ХепАктив“ и национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ . Всички получени проекти ще бъдат използвани за целите на националната кампания за по-висока информираност относно хепатит С.