Консумацията на кафе помага при неалкохолната стеатоза

Снимка
 mike-kenneally-tnaloizhqvm-unsplash

Изследванията показват, че хората с това чернодробно заболяване могат да намалят степента на фиброза, като пият между 1 и 3 чаши от тъмната напитка ежедневно

 
Photo by Mike Kenneally on Unsplash

Karen Hoyt е блогър с история, свързана с хепатит С, цироза, чернодробно заболяване в последна фаза, рак на черния дроб и чернодробна трансплантация. Настоящият откъс е публикуван първо в блога на Karen, I Help C (https://www.ihelpc.com/)

Искате ли да разберете как кафето помага при неалкохолната стеатоза? Четете нататък – изследване от Австралия прави преглед на всички данни, които подкрепят това твърдение. Също така, наскоро бях на една онлайн конференция. Лекарите говориха за това как може да се помогне на хората със стеатоза да следват различни съвети за ежедневието си, за да излекуват черния си дроб. Зарадвах се, че когато става въпрос за здравето по принцип, кафето твърдо остава в полезния списък.

Пристрастих се към него, докато давах нощни смени в болницата по време на колежа. Нещо в аромата му е толкова привличащо. Разбира се, прибавям най-различни неща, за да допълня вкуса, например английски карамел. Всеки избира дали да пие кафето си, приготвено в кафеварка, във филтърна машина или пък от разтворим прах. По тази тема съм писала за различни хитри начини да овкусите кафето си в този пост (https://www.ihelpc.com/coffee-has-health-benefits-for-liver-disease-and-cancer/). Но настоящият пост е за статистиката.

И така, изследванията са доказали, че хората с чернодробни заболявания могат да намалят степента на фиброзата си като пият между 1 и 3 чаши на ден. На уебинара, който слушах на сайта на AASLD (Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания), беше казано поне една чаша дневно. Там също се посочваха промени в цялостния начин на живот като разходки, поддържане на мускулна маса и активно движение.

Екипът за чернодробна трансплантация към The Austin Hospital, Австралия, твърди, че 2-3 чаши кафе на ден намалят с 41% риска от смъртоносен изход при чернодробен рак, и със 71% при хронични чернодробни заболявания. Това звучи като доста смело твърдение, по подробни данни има публикувани тук: https://www.foxnews.com/health/coffee-may-protect-liver-study

 

За да прочетете още от статията, отидете тук (https://www.ihelpc.com/coffee-drinking-helps-nafld-liver-disease/)

Източник: https://www.hepmag.com/blog/coffee-drinking-helps-nafld-liver-disease

Уточнение: Преводите се извършват от немедицинско лице, като е възможно да бъдат допуснати неволни неточности. За повече информация, се обърнете към оригиналния източник, или към медицински специалист, който би могъл да ви помогне в интерпретацията.