#МръдниСиПръста и се изследвай за хепатит С!

 
 
 
Всичко започна от...
 
Европейската седмица за изследване за ХИВ и вирусен хепатит, която тази година  се проведе между 18 и 25 ноември. Доказала се като успешна инициатива първоначално само за ХИВ, през последните две години тя се фокусира и върху вирусните хепатити, за които обществото е все още слабо информирано.
 
#МръдниСиПръста е...
 
онлайн кампания, която цели да доведе до Центъра за сексуално здраве максимално голям брой хора, готови да се изследват за хепатит С. Респективно – да спаси максимално голям брой животи.

Правилата са прости – първо, всеки желаещ трябва да дойде до Центъра за сексуално здраве, за да си направи тест за хепатит С. След това, избира един от стикерите, изработени специално за кампанията, и го залепя върху лепенката на пръста, от който му е взета кръв. На финала трябва да си направи снимка и да я публикува във фейсбук с #МръдниСиПръста и предизвикателство към трима свои приятели да направят същото.
 
А изследването може да се направи...
 
бързо, безплатно и анонимно в Център за сексуално здраве на ул. “Цар Самуил” 111. Освен за хепатит С, се предлагат тестове и за ХИВ.
  

Работното време на центъра е:  

понеделник и четвъртък 8.30-13.30 часа
вторник и сряда 13.00-17.00 часа
 
Българското участие в Европейската седмица е по инициатива на Сдружение ХепАктив и Сдружение Здраве без граници.