Ново научно откритие може да помогне да се създаде ваксина срещу хепатит C

Дата: 22 септември 2007
Компанията "British Midlands Development" обяви, че Нотингамския университет в British Midlands е изнесъл информация за възможна разработка на ваксина срещу хепатит C.

Областта British Midlands се намира във Великобритания и е един от най-големите центрове в областта на медицинските науки. 18-те университета в региона са голямо научно средище, което е причина за много открития в тази област.
...
Д-р Alexander Tarr, научен изследовател в Нотингамския институт по инфекциозни и имунни заболявания, представи статия, озаглавена "Човешките антитела срещу вируса на хепатит C - възможност за разработка на ваксина", на 161-та среща на организацията по "Обща микробиология", проведена в Единбургския университет преди 2 седмици.

Изследователската група наскоро анализирала антитела, които могат успешно да предпазят от инфекция с вируса на хепатит C, в лабораторни условия.

Д-р Tarr твърди, "Клиничния потенциал на тази разработка не може да бъде преувеличен. Исторически погледнато, успешните ваксини срещу определен вирус, изискват производството на антитела, и това изглежда ще е решението и в случая с хепатит C. Откриването на области от вируса, които са способни да предизвикат продуцирането на големи количества неутрализиращи антитела, е важно откритие в областта на откриването и разработката на ваксина срещу хепатит C. Това от своя страна ще доведе до много предимства за хората, страдащи от хепатит, и също би могло да ни помогне да разработим ваксина и за други хронични вирусни заболявания, като СПИН."

"В момента ние проучваме възможността за увеличаване на процента на успешни чернодробни трансплантации, като вкараме допълнително антитела в телата на хората, преминали през трансплантация", каза д-р Tarr. "Допълнително ние използваме информацията получена при анализирането и идентифицирането на отговора на антителата срещу вируса на хепатит C, за да разработим нови начини за създаването на кандидати за ваксини. Ако антителата, които ние открихме, могат да бъдат репродуцирани при една ваксинация, то тогава контрола над болестта може да стане възможен".
 
 
Коментирай новината тук: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=322.0

Статии и новини, свързани с   хепатит    хепатит B   хепатит C